beeld-acupunctuur-08


ACUPUNCTUUR HILLEGERSBERG

ACUPUNCTUUR BIJ HOOIKOORTS


BAARN – Hooikoortspatiënten zijn mogelijk gebaat bij acupunctuur. Het vermindert het aantal klachten en patiënten hebben minder geneesmiddelen nodig.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 422 personen met gras- en pollenallergie uitgevoerd door onder andere het Berlijnse medische centrum Charité. De deelnemers kregen 12 acupunctuur-sessies, 12 placebosessies of geen behandeling.

 

Effect

De acupunctuurgroep had na acht weken beduidend minder klachten dan de controlegroepen. Daarna leek het positieve effect van de acupunctuur af te vlakken, maar na zestien weken hadden alle deelnemers minder last van klachten. Mogelijk omdat er minder pollen in de lucht hingen.

Uit verschillende onderzoek bleek al eerder dat acupunctuur helpt bij het verminderen van pijn en het behandelen van misselijkheid en overgeven. Waarom acupunctuur helpt bij hooikoorts is onduidelijk, maar er zijn aanwijzingen dat dankzij de acupunctuur de immuunreactie als gevolg van de allergie beter in toom word gehouden.

Bron: www.nu.nl – 20 februari 2013

 

Duidelijke klachtenvermindering door acupunctuur!

Als de natuur in bloei schiet, krijgt één op de zes mensen last van hooikoorts. In Nederland betekent dat zo’n 2,7 miljoen mensen! Hooikoorts is een allergische reactie van de slijmvliezen van neus en ogen op stuifmeel (pollen) van bloeiende grassen, bomen of struiken. Het ingeademde stuifmeel brengt een overdreven sterke reactie van het afweersysteem teweeg. Omdat hooikoorts te maken heeft met een niet goed werkend afweermechanisme, zullen wij de behandeling daar op richten. Wij doen dit door heel dunne naaldjes op verschillende punten op het lichaam aan te brengen om de energiestroom te reguleren. Uit onze ervaring blijkt dat een cliënt vaak al na 1 behandeling een vermindering van de klachten ervaart. Gemiddeld blijkt dat er na een aantal behandelingen een duidelijke klachtenvermindering optreedt of dat de klachten geheel verdwijnen. Ook al kan acupunctuur met succes ingezet worden in acute gevallen van hooikoorts, wij bevelen toch aan om al in een eerdere fase met de behandeling te beginnen. Eventueel zal tijdens het ‘hooikoortsseizoen’ een aantal nabehandelingen nodig zijn.