beeld-acupunctuur-10


ACUPUNCTUUR HILLEGERSBERG

IVF & ACUPUNCTUUR


Het aantal ongewenst kinderloze paren neemt de afgelopen jaren enorm toe. “Het aantal IVF/ICSI behandelingen in Nederland is in tien jaar gestegen van ruim 11.000 in 1996 tot 15.000 in 2005. Dat is een toename van veertig procent… In 2005 was 1 op de 43 pasgeborenen een IVF- of ICSI kind. ”persbericht LIR, 18 januari 2008″.

De invloed van de acupunctuur op de vruchtbaarheid en in het bijzonder ter begeleiding van de IVF/KI wordt de laatste jaren uitvoerig onderzocht. Het meest recente onderzoek dateert van 7 februari 2008 en is uitgevoerd door de VU in Amsterdam en de Universiteit van de School van Maryland van Geneeskunde. Zij combineerdende resultaten van zeven testen bij 1.366 vrouwen. Van de vrouwen die werden bestudeerd kreeg een derde acupunctuurnaaldjes op het lichaam geplaatst. Een derde kreeg een nepbehandeling en de rest kreeg helemaal geen behandeling. De vrouwen die acupunctuur ondergingen bleken 65% eerder een succesvolle embryo-overdracht te hebben. Dit betekent dat voor elke 10 vrouwen die acupunctuur ontvangen, er één extra succesvolle embryo-overdracht zou zijn.

Vanuit de acupunctuur is er een energetische verklaring voor het verhoogde succespercentage. De diagnosestelling en de behandeling worden immers aan de hand van energetische modellen uitgevoerd. ‘Westers’ gezien oefent de acupunctuur onder andere invloed uit op de volgende processen:

  • Stimuleren van de bloedcirculatie in eierstokken en baarmoeder
  • Verbeteren van de doorbloeding en verdikking van het baarmoederslijmvlies
  • Versterken van het immuunsysteem
  • Reguleren van stress
  • Verbeteren van de kwaliteit van de eicel
  • Verminderen van de baarmoedercontracties bij terugplaatsing (ivf)

Vanuit een wetenschappelijk oogpunt zijn de vrouwen gelijk en moeten ze een zelfde behandeling hebben, wil het stempel wetenschappelijk op het onderzoek geplakt kunnen worden. Het is dus vanzelfsprekend dat men in het onderzoek heeft gekozen voor een reeks acupunctuurpunten die bij de meeste vrouwen invloed zullen hebben.

KANS OP BEVRUCHTING VERGROTEN DOOR ACUPUNCTUUR!

Bij acupunctuur ga je op zoek naar het onderliggende probleem, die bij elke vrouw anders kunnen zijn. Hierop maak je een persoonlijk behandelplan. Hierdoor neemt de individuele kans op succes toe. Het is belangrijk om te proberen om 4 weken voor de IVF terug plaatsing te beginnen met acupunctuur, om de onderliggende problemen op te lossen en de baarmoeder gereed te maken voor een zwangerschap.

In deze periode komt u 1 tot 2 keer per week voor behandeling. Op de dag van terugplaatsing wordt u (het liefst 25 minuten) voor en direct na de terugplaatsing behandeld. Mijn praktijk bevindt zich op ongeveer 15 minuten van het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam. Omdat dit kan betekenen dat u op afwijkende tijden behandeld moet worden, pas ik mij geheel aan aan de afspraken die u met het ziekenhuis heeft gemaakt. Omdat het een zeer intensieve en emotionele tijd voor u is, kunt u vooraf altijd langs komen voor een kennismaking.

Ter ondersteuning van onze analyse hebben wij een eenvoudige tool ontwikkeld. Wanneer we samen aan het werk gaan om de kans op bevruchting te vergroten krijgt u deze tool tot uw beschikking.

 

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u mij bereiken op telefoonnummer: 06 – 44737734.